Så tittar människor på VR-video

Det börjar komma allt mer VR och 360-video på YouTube, nu introducerar plattformen ett nytt verktyg som visar var människor fäster blicken när de tittar på filmerna.
I en VR eller 360-film finns det oftast en hel del att titta på, precis som i verkliga livet. Men ser användarna verkligen det som utvecklarna tänker sig? Den frågan kan du nu få besvarad genom YouTubes nya verktyg för VR- och 360-filmer. Det nya verktyget ger en värmekarta för filmer som setts mer än 1000 gånger, och visar var användarna fäster blicken.
Genom det nya verktyget kan utvecklare optimera sina filmer för att ge användarna ännu bättre upplevelser, och se till så de inte missar något viktigt i filmen.
Det kommer sannolikt komma en hel del forskning på det här området, men YouTubes initiala undersökning visar att hela 75 % av alla användare tittar rakt, fram, trots att det i en 360-film finns betydligt mer att se än i synfältet rakt fram. Sannolikt kommer även användarnas beteende att utvecklas i takt med att den här typen av filmer blir vanligare, Men än så länge är de flesta vana vid att titta rakt fram på en film, för om du vrider huvudet ser du ju inte längre skärmen.