Så streamade svenskarna i påsk

Svenskarna streamar filmer och serier mer än någonsin och påsken var inget undantag. Just nu toppar komedin Knives out filmlistan och den mest populära serien är Unorthodox. Det visar senaste statistiken från Playpilot, vars nya index bygger på vad 8 000 inloggade svenska användare tittar på från över 25 streamingtjänster.

Alla streamingtjänster är hemlighetsfulla med sin data vilket gör det svårt att veta vilka filmer och tv-serier som är mest populära. Man har varit hänvisad till respektive streamingtjänst listor som bygger på deras innehåll. Men med drygt en halv miljon användare i månaden kan vi nu ge en tydlig bild av vilket innehåll som streamas mest, säger David Mühle, vd på Playpilot.

Bland de topp fem mest sedda filmerna finns Knives out, Le Mans 66, Joker och Mary Queen of Scots.

Contagion, en film från 2011 som handlar om en pandemi ochsom toppade listan i mars fanns inte med bland de fem mest populära filmerna under påsken. Detta kanske tyder på att svenskarna är lite mätta på filmer om pandemier och letar efter innehåll som är lättsammare som tex komedin Knives out eller historiska skildringar som Le Mans 66 och Mary Queen of Scots, säger David Mühle, vd för Playpilot.

Bland tv-serierna toppar nu dramat Unorthodox tätt följd av Devs och Tiger King som blev den senaste veckornas raket. Den svenska serien Bäckström har också trendat bra bland svenskarna och tar en femte plats.

Resultaten bygger på anonymiserad användardata från 8,000 inloggade svenska playpilotanvändare som var aktiva under påsken från torsdag den 10 april till och med måndag den 13 april. De interaktioner som ligger till grund för rankingen är att man klickat på en “titta nu-länk” eller att man indikerat att man vill se en titel senare, genom att spara den i sin watchlist.