Så ska AOLs nya videoannonser ge mer visningar och bättre användarupplevelse

Det amerikanska internetföretaget AOL ska lansera två nya videobaserade annonsformat. Det kan vara värt att kolla upp dessa lösningar även för den svenske marknadsföraren.

Ett av de nya formaten kallas “Out-stream player”, en inbäddad video som bara börjar spela om åtminstone 50 procent av annonsen syns i webbläsarfönstret.

Om viewabilityn sjunker under dessa 50 procent slutar uppspelningen. Vidare så försvinner videospelaren helt från bild när annonsen visats färdigt.

Läs mer: Native-Video – hur du får 1 miljon att se på dina produkter

Det andra formatet som lanserades i dagarna av AOL är “SideView”. Detta är också en videospelare, men istället för att ploppa upp och ta över hela skärmen så ska den spelas intill innehållet på en sida.

Videoannonserna ska anpassa sin storlek automatiskt och “följa med” sajtens textinnehåll, och enligt AOL ska detta garantera 90 procents Viewability.

AOL menar att dessa, mer “vänliga” metoder för att visa videoannonser stör konsumenten mycket mindre än motsatsen. Och visst kan man ge detta en viss logik – är detta vad som krävs för att bättre “bekämpa” adblockers?