Så här ska du planera din dag för att vara effektiv

Känner du att dagens timmar aldrig räcker till? Experter har nu sammanställt exakt hur du ska strukturera din dag för bästa effektivitet. Oavsett om du är morgonpigg eller kvällsmänniska finns här allt du behöver!
Forskare från Universitetet i Syrakusa har sammanställt forskning om när personer är som mest produktiva. Baserat på flera olika studier har de satt samman två olika dagsscheman, beroende på om du är morgonpigg eller kvällspigg.
Morgonpigga personer ska gå upp vid kl. 6 på morgonen för att hinna träna innan det är dags att åka till jobbet. De viktigaste uppgifterna bör klaras av före klockan 10 på morgonen, då är de morgonpigga personerna som mest effektiva.
För kvällspersonerna börjar dagen med frukost en timme senare, och före tio ska en brainstorming session klämmas in för att utnyttja kreativiteten innan dagen är över dem.

Vid 10 är det dags för kafferast, och sedan följer intervjuer innan planering inför eftermiddagens arbete. De morgonpigga äter lunch vid 12, och de kvällspigga väntar en halvtimme extra innan det är dags för dem att äta lunch.

Eftermiddagen dediceras åt möten, och intervjuer bör undvikas eftersom personer oftast bedöms mer negativt senare på dagen.
Klockan 15 är det dags för eftermiddagsfika och efter det ska de morgonpigga ägna sig åt någon fysisk aktivitet som utnyttjar det faktum att öga-hand koordinationen är bäst på eftermiddagen för dem. De kvällspigga ska å andra sidan fokusera på sina mest krävande uppgifter, eftersom de efter kl. 15:30 är som mest produktiva.

De morgonpigga lämnar jobbet vid 17, för att ägna sig åt den brainstorming som de kvällspigga gjorde på morgonen. De kvällspigga stannar istället kvar en halvtimme extra och planerar morgondagen, för att sedan åka och genomföra sitt träningspass.

Kvällen spenderas för de morgonpigga med middag och återhämtning, innan det är dags att gå och lägga sig vid halv tio. De kvällspigga äter lite senare, och ser till att förbereda nästa dag redan på kvällen innan de går och lägger sig klockan halv tolv.
Så, glasklart! Det är bara skriva ut schemat och skriva in allt i kalendern. Nu behöver du aldrig mer fundera på hur din dag kommer att se ut. Eller vänta… Dessvärre ser inte våra liv ut så, det händer alltid saker som vi inte räknat med. Men det är ju alltid bra att ha något att utgå ifrån, om inte annat kan det hjälpa dig att förstå varför vissa uppgifter är svårare att göra vissa tider på dagen.