Så köper du annonser på Snapchat

I början av året öppnade Snapchat upp för alla att annonsera via plattformen. Nu gör de det även ännu enklare att köpa videoannonser direkt på hemsidan. Här finner du även en länk till en steg-för-stegguide för hur du köper annonser.
Det nya sättet för annonsörer att själva köpa videoannonser kallas Ad Manager, och gör det enklare att nå ut med ditt budskap på Snapchat. Tidigare kunde annonsörer endast köpa geofilter och sponsrade linser via självservicefunktionen. För videoannonser krävdes ett samarbete med Snapchats säljteam för att få tillgång till plattformens APIer. Men nu är det alltså möjligt att även köpa videoannonser direkt på hemsidan.
Många har spått att Snapchat kommer att omsätta över en miljard dollar under 2017, men baserat på första kvartalets resultat ser det målet ut att vara långt bort. Första kvartalet 2017 landade på 150 miljoner dollar, men förhoppningsvis kan de nya självservice-funktionerna för videoannonser boosta annonsintäkterna och ta företaget närmare målet.
Snapchat är fortfarande ett ungt företag, och behöver fortfarande bevisa för investerare och andra intressenter att de har tillräckligt mycket att komma med för att överleva i den tuffa kampen om användare. Såväl Instagram som Facebook har betydligt större användarbas, och även andra plattformar krigar med Snapchat om att fånga användarna med en kombination av enkelhet och nyhet. Samtidigt krävs det en kritisk massa av användare för att det ska vara värt för användarna att vara där. Om inte dina vänner finns där, varför skulle du?
Förhoppningsvis kan den ökade enkelheten i videoannonseringen göra att allt fler annonsörer letar sig dit, vilket i sin tur kan göra att det finns mer intressant material på plattformen för att locka fler användare. Men det är samtidigt en balansgång mellan att ge användarna en bra upplevelse, och se till att annonsörerna är nöjda med sin exponering. En balansgång som är nog så svår att navigera, men än så länge verkar båda sidor nöjda.
Vill du själv annonsera på Snapchat har tidningen MarketingLand sammanställt en tydlig steg-för-steg guide för hur du kommer igång. Du hittar hela guiden här!