Så kommer det digitala hemmet att se ut i framtiden

I årtionden har tekniken i hemmen sett i stort sett likadan ut. Kylskåpen har kylt maten, men inte mycket mer än så och TV-apparaterna har spelat upp samma kanaler. Men senaste tiden har vi märkt att det där nya kylskåpet kan både göra is och varna när dörren varit öppen för länge. Och TV:n går plötsligt att koppla ihop med mobilen så att man kan titta på precis vad som helst.

Men vad kan vi se fram emot för ny teknik i framtiden? Trendspanarna menar på att vi kommer att se en hel del digitalisering av hemmet framöver. Det finns redan många innovativa, roliga produkter på marknaden och ännu fler är på väg in. Låt oss ta en titt på vad experterna tror kommer bli prylar som vi inte kan tänka oss att leva utan!

Det högteknologiska vardagsrummet

De flesta av oss har hört talas om smarta högtalare, som agerar personlig assistent åt en, och det är något som fler och fler kommer att skaffa sig framöver. Dessutom kommer allt fler att styra lampor, temperaturen, dörrlåset och liknande saker genom mobilen eller en liten fjärrkontroll. Ett exempel är Osram LED-lampa, som man kan styra genom en app och reglera ljuset så att det blir precis som du vill ha det. Hur smidigt som helst!

En annan sak som LG visade upp i början på 2018 men som inte finns ute till försäljning ännu, är en ihoprullbar TV, som rullar ihop sig in i en liten box när du inte använder den. På det viset sparar man mycket plats. Många tror att den kommer att bli en riktig hit när den kommer ut på marknaden i slutet av 2019.

En annan sak som vi kommer se mer av är bord som laddar mobilen utan att man behöver plugga in en laddare. Detta är ytterligare ett bevis på att tekniken verkligen kan göra livet och hemmet enklare.

Smart matlagning i köket

Framtiden i köket kommer att bli väldigt intressant. Vad sägs om 3D-printad pasta, en ugn med inbyggd köttermometer, en kyl som säger till dig att äta upp morötterna som börjar bli gamla (och ger förslag på recept att laga med dem) eller glassmaskiner som ser till att glassen håller precis rätt hårdhet? Japp, det kommer bli riktigt kul att fixa i köket inom kort!

Avkopplande teknik i sovrummet

Att ha teknik i sovrummet är något som många av oss försöker undvika för vi är rädda att den ska förstöra vår nattsömn, och till viss mån stämmer det faktiskt. Men det finns också tekniska prylar som kan hjälpa till med sömnen. Ett exempel på detta är Sleep Cycle alarm clock som är en smart app som håller koll på din sömn och ger dig insikter du kanske inte hade om den.

Det finns också alarmappar som mäter hur djupt du sover och sedan väcker dig när du sover som lättast inom en valfri tidsperiod. Detta är perfekt för alla som är morgontrötta då det blir mycket lättare att vakna och man slipper börja dagen med en lätt chock.

Tekniken intar badrummet

Badrummet är egentligen det enda rummet dit tekniken inte riktigt har hittat ännu, men det kommer det snart att bli ändring på. Vad sägs om ett smart badkar som tappar upp badet åt dig med perfekt temperatur eller kanske en aromaterapi-maskin som du kan styra med mobilen? Teknik kan i allra högsta grad hjälpa en att koppla av, inte bara stressa upp en!

Mer tips och inspiration om det digitala hemmet hittar du här.