Så här utnyttjar du konkurrenternas negative reviews

Om du är i bransch som präglas av hög konkurrens kan det vara värt att utnyttja de negativa reviews som dina konkurrenter får.
Att hitta konkurrenteras missnöjda kunder på nätet och konvertera dem till att bli nöjda kunder hos dig är ett kostnadseffektivt knep. Men för att det inte ska bli en sörja av dina försök måste du vara mycket försiktig och strategisk.
För att lyckas med detta måste du kartlägga två saker:
1. Hur du ska hitta konkurrenternas negativa reviews
2. Hur du ska agera utan att skada ditt egna rykte
Bevaka konkurrentens blogg
Läs konkurrenternas bloggar och bevaka om de får negativa kommentar på sina produkter eller tjänster.
Bevaka konkurrenterna med hjälp av Google Alerts
Google har en tjänst där du kan ange vilka företag/ord som du vill bevaka. När deras spindlar träffar på företaget/ordet så får du mail med innehållet.
Bevaka konkurrenter i sociala medier med olika verktyg
Två populära verktyg för att bevaka vad som sägs på sociala medier är Brand24 och Hootsuite.
Ta kontakt direkt eller i andra kanaler
När du sedan ska kontakta konkurrenternas missnöjda kunder måste du vara försiktig. Du kan alltid svara direkt i kommentarsfältet att du erbjuder en bättre tjänst, men du lär inte bli populär. Istället kan du försöka hitta personens profilsida eller mail och skriva direkt till hen i den kanalen. Då slipper du vara så synlig.
Öka din egen närvaro
Ett annat sätt är att stärka din närvaro i den kanal där dina konkurrenter får mest negativa feedback. Om exempelvis din konkurrent får mycket negativa feedback på Facebook så kan börja jobba med riktade annonskampanjer till er gemensamma målgrupp och lyfta fram ditt erbjudande.
Här är originalartikeln som vi summerar ovan.