Så har Starbucks lyckats förena Offline och Online

Hur skapar man den perfekta blandningen mellan en digital och fysisk upplevelse för konsumenterna? Detta kan vara en svår nöt att knäcka för många, men ett företag som lyckats väl med detta är kafé-jätten Starbucks. Det kan vara en bra idé att ta en titt på några av deras framgångsrika lösningar.

Starbucks har faktiskt varit en av pionjärerna inom att blanda online- och offlineupplevelser, skriver Econsultancy. Man var tidigt ute med att erbjuda gratis WiFi, något som man passat in i en vidare tanke där man vill att konsumenterna ska stanna kvar en längre stund.

Man var också snabb ut med mobilbaserade betalningar och lojalitetsprogram, bland annat genom en app som släpptes så tidigt som 2009 – en app som används i 21 procent av transaktionerna i USA, till exempel.

Läs mer:Betala din kaffe på Starbucks i Stockholm med din mobil

Utöver detta så använder man sig också av geografiskt definierade app-notifikationer, unika musikspellistor (skapade tillsammans med Spotify) och en konstant aktiv mail- och sociala mediekampanj där medlemmar får unika erbjudanden och säsongsnyheter.

Läs mer: Starbucks och Spotify stärker samarbetet

Så gör alltså Starbucks – och mycket av detta kan säkert också göras av mindre företag, även utan större investeringar. Att blanda off- och onlineupplevelser på detta sätt är ett smart sätt att både öka sin fysiska försäljning, men också varumärkesmedvetenheten hos konsumenterna.