Så här skriver du bra produkttexter som ökar din försäljning

Har du en e-handelssajt och vill få fler kunder? Då ska du satsa på välskrivna produkttexter! Att skriva bra produkttexter kommer inte bara öka din försäljning utan kommer även ge er en bättre placering på Google och andra sökmotorer. I den här artikeln får du tips på vad du ska tänka på när du skriver en produkttext.

Varför är det viktigt med produkttexter?

För att fånga dagens konsumenter krävs det mer än ett konkurrenskraftigt pris och snabba leveranstider. En välskriven produkttext ger svar på konsumentens frågor och funderingar samt hjälper till att fatta rätt beslut. Dessutom kan de, om de är skrivna på rätt sätt, förbättra era sökresultat på Google och därmed locka fler kunder till er butik.

Innan du börjar skriva

Fundera på hur du vill att din butik ska upplevas av besökaren. Vill du ge ett akademiskt intryck eller vara mer personlig? Språket du väljer att använda i texterna måste hålla god kvalitet och bör vara sammanhängande för alla texter. Bestäm vilken tonalitet texterna ska ha innan du börjar skriva. Texten kan antingen vara informativ och formel eller mer personlig med glimten i ögat. Självklart bör ni även ha koll på er målgrupp innan ni börjar.

Vad ska du då tänka på för att skriva en bra produkttext som lockar till köp? Här får du några av våra bästa tips:

Tips för att skriva bra produkttexter

SEO-anpassa dina texter

Texten ska inte bara locka konsumenten till köp utan även tilltala Googles algoritmer. Se till att texterna är SEO-anpassade genom att använda era sökord, sökfraser och relaterade sökord. Att sökordsanpassa texter är också ett enkelt sätt att locka till sig nya kunder. Använd era sökord i rubriker, metabeskrivning och alt-taggar. Kom ihåg bara att lagom är bäst, använd inte för många sökord.

Skriv lättöverskådligt

Dagens konsumenter vill att det ska gå snabbt, de orkar inte läsa en lång text. Satsa på att skriva en lättöverskådlig text som är enkel att ta till sig. Skriv inte för långa meningar, använd listor, punkter och styckeindelningar som gör texten mer luftig. Allt för att göra det enkelt för kunden.

Fokusera på fördelarna

Fokusera på fördelarna med produkten du säljer. Vad vinner konsumenten på att köpa just den här produkten? Kan produkten underlätta eller förbättra kundens liv på något sätt. Fördelarna är ofta kopplat till känslor och upplevelser som kunden får.

Call to action

Glöm inte en av de viktigaste delarna – call to action. Målet är troligtvis att kunden ska köpa produkten, så gör det enkelt med tydliga call to action-knappar på sajten.

Behöver du content eller hjälp med att skriva texter? Vi på Karlssons Textbyrå kan hjälpa dig. Här kan du läsa mer om vad vi kan göra för ditt företag.