Så här ska Pokemon Go tjäna ännu mer pengar

Det var förstås bara en tidsfråga innan Pokemon Go skulle kunna användas för marknadsföring, konstigt vore annat. Nu finns det starka rykten för att Nintendos nya mobila spelsuccé kommer få “sponsrade platser” – först ut lär vara hamburgarkedjan McDonalds. Men det finns farhågor med att veta exakt var alla befinner sig…

Dessa “sponsored locations” kommer att ge företag möjligheten att betala för att få ett “pokestop” eller ett pokemon-gym på sina ägor, enligt ett uttalande från utvecklaren Niiantic till Finacial Times.

Att sponsra platser är något som i skrivande stund kan vara en smart idé – Pokemon Go har redan krängts i fler exemplar än Candy Crush saga och har fler aktiva användare än Twitter – innan det ens är helt färdiglanserat.

Enligt källor till Gizmodo så är det hamburgarjätten Mcdonalds som är först ut, och sägs redan vara i förhandlingar med utvecklarna av Pokemon Go.

Läs mer: Polisen i Nynäshamn reagerar på Pokemon Go med humor

På så sätt kommer spelappen att kunna dra in pengar från såväl köp-i-appen av spelbonusar och föremål, som alltså pengar från företag som vill ha mobilspelande kunder inne hos sig.

Men det finns farhågor från bland annat amerikanska senatorer kring appens säkerhetsinställningar. Trots den nyligen lanserade uppdateringen så vill man veta om hackare kan leta sig in i Gmail-konton via appen, som ju använder sig av Google-maps.

Andra oroar sig för att appens användare fysiskt gör intrång i andras privatliv, då många gym och pokestops har oavsiktligt hamnat på kyrkogårdar, sjukhus eller polisstationer. I vissa fall lär även kriminella ha överfallit andra pokemon-spelare, efter att ha väntat ut dem i bakhåll.

Så se dig för!