Så här ser du vilka kakor som sparas i din webbläsare

Om du använder Google Chrome som webbläsare finns det ett enkelt knep som visar vilka kakor som sparas när du går in på en sida.

När du klickar på lilla låset innan webbadressen så får du upp val att se certifikat, platsinställningar och Cookies.

Klicka på Cookies för att se hela listan av kakor som placeras på din dator när du besöker webbadressen.

När jag besöker Aftonbladet.se får jag information om att de placerat 162 kakor på min dator – ett stort antal för att visa annonser och övriga för att kunna spåra mig. Ser snabbt att Aftonbladet samarbetar med bland andra Brand Metrics och User Report.

Samtidigt blir jag inloggad till Aftonbladet.se och Schibsted? Här blir jag lite förvånad för jag har inte gjort det aktiva valet att ens vilja bli inloggad på Aftonbladet. Men jag är bekant med att Schibsted gett sig attans på att ha så många inloggade användare som det bara går, så vi lär få leva med deras fulknep ett tag.