Så här rapporterar du ett problem på Facebook

I de flesta fall är Facebook en trevlig upplevelse, men ibland kan det dyka upp innehåll som man gärna vill rapportera till Facebook. Här berättar vi hur du gör.

Visst känner vi personer som jobbar på Facebook, men de kan tyvärr inte hjälpa oss eller dig med att rapportera innehåll. Du måste använda officiella kontakter för att få något gjort.

Så här anmäler du innehåll på Facebook

Som första steg ska du gå till den här sidan och rapportera problemet eller innehållet. Sidan heter “Rapportera något” och förklarar på flera olika sätt de steg du ska ta för att få iväg din anmälan. Alla tänker vi olika och det är inte alltid så att just din anmälan kommer att ta bort innehållet eller leda till något. Det beror helt på hur Facebooks egna moderatorer hanterar ärendet.

Om du känner dig trygg med hur allt fungerar kan du istället anmäla innehållet som olämpligt eller skräp på Facebook genom att klicka på länken Anmäl som visas i närheten av innehållet. Om det gäller ett företag ska du istället klicka här och fylla i formuläret.

Om din anmälan på Facebook gäller en sida ska du gå till sidan som du vill anmäla. Klicka på <…> under sidans omslagsbild. Välj Lämna feedback eller anmäl den här sidan.

Hoppas nu att du slipper problem på Facebook, men om trollen är framme vet du nu ändå hur du ska anmäla.

Här är en intressant artikel om hur det är att jobba som moderator på Facebook.