Så här börjar du sälja produkter på Instagram

Om du redan finns på Instagram med ditt varumärke och du säljer produkter kan nästa logiska steg vara att låta dina följare kunna shoppa direkt via din Instagram-profil.

Att låta dina följare kunna shoppa direkt via din Instagram tar bort ytterligare steg i köpprocessen och ökar sannolikheten till en konvertering.

För att göra det möjligt att shoppa från din Instagram-profil måste du gå igenom några steg:

Steg 1
Först måste du kvalificera ert varumärke för shopping på Instagram. Du gör detta genom att ha en företagsprofil på Instagram som är anslutet till en Facebook-sida. Se även till att dina produkter och tjänster följer Instagrams regler.

Steg 2
Anslut sedan din företagsprofil på Instagram till en Facebook-katalog. Du har två alternativ för att göra detta – via kataloghanteraren eller via en Facebook-partner.

Steg 3
När ditt konto och din katalog är kopplade går du till Instagram-appen och registrerar dig för Shopping. Gå till profilinställningarna, tryck på Företag och sedan Shopping på Instagram. Processen att bli godkänd tar några dagar. Du kan alltid gå till Shopping i inställningarna för att se status.

Steg 4
När du har godkänts får du en avisering från Instagram och kan slutföra konfigurationen av Shopping i inställningarna för att börja tagga produkter i inlägg och händelser.

Börja med att skapa ett inlägg som vanligt och tryck på Tagga produkter för att lägga till en produkt från din katalog. Du kan ha med upp till 5 produkter per inlägg med en bild eller video, och upp till 20 produkter på flerbildsinlägg. Du kan också gå tillbaka och lägga till shoppingtaggar till gamla inlägg på din företagsprofil.

Händelser kan ha en produktdekal per händelse. Du kan också justera text och färg på produktdekaler.

Om du behöver hjälp kan du alltid kontakta supporten här.