Så här kan du skapa tusentals videoklipp till din sajt

Wochit är ett startup-företag från New York som erbjuder onlinebaserade utgivare en enkel lösning för att lägga till korta videoklipp på deras sidor. Funktionen är så pass enkel att de nyligen skrivit ett samarbetsavtal med kända Time Inc. och svenska Nyheter24.

Wochit fungerar kort sagt genom att analysera textstycken på en sida för att sedan automatiskt leta fram licensierade foton, videos och grafik med vilka man kan skapa ett videoklipp för just denna texthistoria. Man ska därefter lätt kunna redigera videoklippet och lägga till bakgrundsmusik och berättarröst.

Läs mer: Kommitté för internetstandarder publicerar guide för onlinevideo

På så sätt ska mindre aktörer kunna lägga till en mängd videoklipp på ett enkelt och snabbt sätt. Faktum är att det är så enkelt att Time Inc., (mediahuset som står bakom magasinen Entertainment Weekly, Fortune, People och självaste Time) skrivit på ett avtal som ger dem tillgång till Wochits verktyg.

Även svenska Nyheter24 jobbar med Wochit för att skapa videoklipp, bekräftar VD Daniel Weilar.

För en så stor utgivare som Time Inc., som redan har tillgång till videoredigering, så är det just Wochits lättillgänglighet som lockar – redigeringsavdelningarna kan jobba snabbare (och billigare) i situationer som annars skulle krävt mer tid och resurser.

Till några andra av Wochits kunder hör USA Today och AOL, så verktyget kan vara värt en titt för den som behöver enkla videoklipp för sin sajt.

Behöver du hjälp med att skapa värdefullt innehåll på din sajt? Klicka här