Så här jävlas ett tillägg med hela annonsbranschen

Att det finns de som är helt emot reklam är givet. Bara i Sverige har 25 procent installerat en reklamblockerare. Men det finns användare som tycker att man ska lura annonsbranschen och ge dem en falsk  bild av vad som egentligen händer. Alltså inte bara blockera utan istället jävlas.

För att göra det ännu svårare för annonsbranschen har det utvecklats system som lurar annonsörer att tro att deras banner har klickats på, och att allt är okej, fast i själv verket är det allt annat än okej. En lurenderi som vi alla betalar för i slutändan.

I dagarna har det publicerats en studie som visar att acceptansen för annonser är lägsta någonsin. År 1992 var acceptansen 48% och idag är den 25%. Konsumenter känner sig bombarderade av alla annonser.

Så här beskriver AdNauseam sitt system

As online advertising becomes ever more ubiquitous and unsanctioned, AdNauseam works to complete the cycle by automating Ad clicks universally and blindly on behalf of its users. Built atop uBlock Origin, AdNauseam quietly clicks on every blocked ad, registering a visit on ad networks’ databases. As the collected data gathered shows an omnivorous click-stream, user tracking, targeting and surveillance become futile.

Så här går det till att lura annonsörerna

AdNauseam är ett gratistillägg till webbläsaren som “obfuscate browsing data and protect users from tracking by advertising networks”. Tillägget klickar vilt omkring på alla annonser som visas på sidan som besöks av användaren. Fast den gör det bakom maskerade ip-nummer och falska användarprofiler.

Syftet är att visa missnöjet mot annonsbranschen

“AdNauseam serves as a means of amplifying users’ discontent with advertising networks that disregard privacy and facilitate bulk surveillance agendas”, skriver utvecklarna.

Den som drabbas är annonsören som tror att budskapet klickats på och får helt missvisande rapporter. Även om bråkdelen av klicken är genom AdNauseam nätverk räcker det för att skapa en helt skev bild av verkligheten.