Här är algoritmerna bakom Instagrams Utforska-flik

Instagram har nyligen delat med sig av hur deras Utforska-flik använder maskininlärning för att rekommendera innehåll till sina användare.

Det finns oerhört mycket innehåll på Instagram och att rekommendera relevant innehåll är inte alltid helt lätt. Instagram har nu delat med sig i ett blogginlägg om hur deras algoritm fungerar i Utforska-fliken.

Den sociala medie-jätten berättar att de fokuserar på att rekommendera vilka konton som är intressanta, istället för specifika inlägg.

Så här fungerar algoritmen bakom Utforska-fliken

Algoritmen börjar att ta reda på vilka typer av konton och inlägg som användaren tidigare interagerat med. Därefter väljs liknande konton ut och från dessa väljs 500 delar av innehåll. Innehållet filtreras sedan för att ta bort skräppost eller inlägg och videoklipp som ”troligtvis” bryter mot Instagrams policys. Det återstående innehållet rangordnas utifrån hur troligt det är att användare kommer att interagera med det. De 25 bästa inläggen visas sedan högst upp i Utforska-fliken.

Bästa sättet att få rekommenderat innehåll du faktiskt tycker om är alltså att interagera med det du gillar.

Ifall du fortfarande ser inlägg och videoklipp du inte vill se är det enkelt att åtgärda. Klicka på de tre vita prickarna högst upp till höger på varje inlägg. Där kan du välja ”visa färre inlägg som det här”. Instagrams algoritm kommer garanterat lägga märke till detta.

Här kan du läsa mer om hur Instagrams algoritm fungerar.


Vi som skriver artiklarna här på Dagens Analys driver även Karlssons Textbyrå. Om du behöver hjälp med  pressmeddelanden, blogginlägg, katalogartiklar eller andra texter hoppas vi att du kontaktar oss