Så här fungerar den hemliga VIP-versionen av dejtingappen Tinder

Om du vill dejta kändisar, modeller eller andra VIP-personer måste du använda Tinder Select. En premiumtjänst för utvalda singlar.
Vi alla känner till dejtingappen Tinder där du svajpar höger eller vänster för att få en dejt eller dissa en medlem. Men det inte många känner till är den speciella versionen av Tinder som går under namnet Tinder Select. Den får nämligen bara en handfull personer vara med på och nu pratar vi kändisar, filmstjärnor, modeller, fitnesstränare, superrika och andra ‘snyggingar’.
Så varför har inte jag fått en inbjudan?
Exakt, för att gå med i Tinder Select måste du få en inbjudan av en annan person som redan är med eller en inbjudan av Tinder. Så företaget bakom appen går igenom vanliga medlemsprofiler och väljer ut personer baserat på utseende, status och förmögenhet. Om du blir utvald får du en inbjudan att gå med i den hemliga kretsen. Om du blir nominerad så kan du tyvärr inte nominera din kompis. På så vis hindrar man Tinder Select från att bli för stort.
Ett annat kriterium för att få gå med är att du har en bra Tinder Elo Score. Den baseras på Tinders egna algoritm som tar hänsyn till en massa variabler. Svårt att manipulera fram en bra Score med tanke på att man inte vet vilka variabler de väger upp som viktiga för Tinder Select.
Medlemmar i Tinder Select kan välja mellan att titta på profiler i Select eller vanliga Tinder. Det är som att kunna gå mellan Förstaklass på planet till Ekonomi, bara för att se hur folket sitter i sina krympta stolar och äter med plastbestick.
Tinder Select har redan funnits i över ett halvår så det är inte en ny tjänst de dragit igång, den har bara flugit under radarn ett tag.
Rent designmässigt går Tinder Select i en marinblå färg istället för för appens vanliga orangea gränssnitt.