Så här fungerar 3D Friendmojis i AR – häng med nu

Snapchat har tagit fram 3D Friendmojis som gör det möjligt att skapa tecknade avatarer av dig själv och vänner som utspelas i AR-världen. Häng med nu alla läsare över 20 år, för det här är framtiden.

Så vad är en 3D Friendmoji? Jo, det är en figur som ser som en tecknad gestalt av dig själv eller dina vänner.

Men vad är då AR? Det är en förkortning för Augmented Reality vilket gör det möjligt att visa objekt i den miljö du befinner dig med hjälp av kameran i mobilen.

Så om du nu slår ihop 3D Friendmojis med AR så har du möjligheten att visa upp dig själv och dina vänner med hjälp av 3D Friendmojis i världen runt omkring dig. Voila!

En personlig emoji, alltså en avatar av dig själv, kan du skicka till dina vänner som stickers i Chat eller Snaps. Snapchat håller på och utvecklar alla karaktärsdrag för emojis som hårfärg, hårstil, hudtoner och accessoarer, allt för att det ska bli så likt och personligt som möjligt.

Här är ett videoklipp som visar hur det ser ut.

Att kunna umgås som avatarer i den riktiga miljön är ett steg ifrån att kunna umgås som oss själva i den riktiga miljön, vilket är framtiden. Varför umgås IRL (in real life) när du kan umgås på nätet. Regn, snö eller influensan kan inte stoppa framtidens häng som ändå är virtuell. Om du frågar kidsen idag så umgås de lika mycket med sina vänner från soffan som vi gjorde när vi träffades på lekplatsen. 3D Friendmojis i AR är en utveckling av den trenden.

Om du nu vill ta steget längre och testa själv så finns det en lång artikel om hur du gör här.