Så får du flest likes på dina bilder

För privatpersoner handlar sociala medier bland annat om att få bekräftelse, att engagera och få reaktioner på vem du är, har gjort och inte minst var du är. Speciellt under sommaren på semestern vill många visa upp sig själv på det exotiska resmålet. Vykort har ersatts av bilder på Instagram. Här får du några konkreta tips om hur dina bilder ska få fler likes.

Inför sommaren 2016 hjälpte The Amazing Society Nyhetsmorgons programledare Peter Jidhe och Soraya Lavasani att ta den perfekta semesterbilden på Instagram. Här kan du ta del av de tipsen och några fler. Packa väskan, åk på semester, ner på stranden, stoppa fötterna i sanden och ta fram din smartphone så kör vi.

fler_likes_bilder
Hanaw Rashid på The Amazing Society i Nyhetsmorgon

Receptet för din populäraste semesterbild handlar om tre T

Tema
Temat på din bild och motivet är det viktigaste för att få många likes. När du tar en bild där du själv är med ska du ha med ett landskap i bakgrunden, det gör bilden betydligt mer intressant. Bilder på mat fungerar väldigt bra men tänk på att för att få flest likes ska de vara fotograferade i fint ljus och vara typiska för landet eller resmålet. Ta inte bilder på sådant du kan instagramma hemma! Hitta det unika för där du är just nu. Försök hitta nya smultronställen på semestern som andra inte upptäckt än.

För att maximera engagemanget ska du också använda alla funktioner som Instagram har. Lek med filter, kontrast, ljus med mera för att få en bild som poppar upp och sticker uti dina vänners flöde.

Text
Text och bild hänger ihop och bildar tillsammans helheten som dina kompisar gillar, en kul bildtext kan rädda en tråkig bild. Var fyndig, använd humor för att utveckla hela upplevelsen av bilden i texten. Fånga gärna upp roliga kommentarer från dina vänner eller uppmana och fråga och förläng upplevelsen av bilden i kommentarsfältet.Göm inte att geotagga! På så vis kan dina vänner se fler bilder från platsen och även besöka det själva.

Tajming
Tidsskillnad kan ställa till det, men kan också vara till din fördel. Tänk bara på vad klockan är hos dina vänner. Laddar du upp en bild från det exotiska resmålet klockan 05 på morgonen svensk tid är risken stor att många missar den. Planera dina publiceringar, ladda inte upp alla bilder på en gång så fort du har tillgång till wifi och laddat batteri utan sprid ut dem.

Tack för tipsen The Amazing Society ska testa det i år när jag cyklar iväg på min Sverige-semester.