Så blir Instagrams nya mobila annonser

Annonserna på Instagram har hittills oftast sett ut som lite snyggare inlägg, och dykt upp i flödet på ett liknande sätt som vännernas inlägg. Detta håller nu på att ändras, och de mobila annonserna kommer att alltmer se ut som “vanliga” banners.

Dessa kommer vara så kallade “call to action”, alltså annonser som vill att att man trycker på dem. Eller ja, såhär ska det vara: när användaren klickar på en annons i nyhetsflödet, så dyket det upp en liten banner i botten av skärmen. Konsumenten uppmanas sedan att göra något – exempelvis ladda ner en app eller besöka en hemsida. Går man till företagets hemsida så öppnas den i appen.

Dessa så kallade “profile taps”, som Instagram kallar dem ska också mätas som klick när det kommer till att ge återkoppling till annonsörerna som vill veta hur det går för kampanjen.

Facebookägda Instagram satsar hårt på att locka till sig så många företag som möjligt för att få dem att annonsera i appen. Med ett ökande antal användare, som dessutom redan nu sägs ligga på 400 miljoner aktiva användare så är det förstås inte så svårt – i synnerhet då man under nyligen lanserat sin nya algoritm som ska ordna nyhetsflödet enligt intressen istället för en kronologisk ordning.

Läs mer: Ännu ett bakslag för den blå fågeln; Instagram lockar fler annonsörer än Twitter

De nya funktionerna ska komma ut under den närmaste tiden till alla Insta-användare världen över, så har man inte sett dem än så är det bara en tidsfråga.

Behöver du hjälp med att skapa en framgångsrik annonskampanj och optimera din räckvidd? Klicka här