Så blev Snapchat marknadsförarnas favorit

Snapchat lanserades på den här sidan 2010, och började med reklam för bara 15 månader sedan. Ändå växer dess popularitet som reklamkanal enormt på senare tid, och varumärken måste betala miljonbelopp för få synas. Vad ligger bakom denna framgång?

Några av orsakerna kan ligga i att Snapchat har en bättre koll på den yngre publiken, användare som i praktiken föddes in i den digitala åldern. Enligt de kunniga i området så kan Snapchat lättare förstå vad som delas och varför bland dessa användare.

Andra skäl bakom framgången ligger också i att Snapchat “vågar” hoppa på nya trender och innovationer inom onlinebaserad marknadsföring. Detta leder många till att tro att man kommer fortsätta att ytterligare växa som social plattform under det kommande året.

Läs mer: Från Snapchat till YouTube, den ultimata guiden till riktad annonsering på 8 sociala plattformar

Därmed inte sagt att man inte vill se förändringar och tillägg i Snapchat – bland annat efterfrågas bättre målgruppsfokus och skräddarsydda annonser. I listan (tagen från Adweek) nedan kan man läsa mer om dessa – och även se milstolparna i Snapchats utveckling mot reklamtoppen:

requests-moments-snapchat-01