Därför blev Gröna Lunds satsning på sociala medier så framgångsrik

Den kända nöjesparken Gröna Lund har sedan slutet på 2015 samarbetat med The Amazing Society kring att öka parkens närvaro på sociala medier. Framgången för kontona på Facebook och Instagram har nu summerats och överträffar målen med 700 procent. Dagensanalys har ställt några frågor till de ansvariga och bett dem skriva mer om framgången.

Gröna Lund ville en början att The Amazing Society skulle hjälpa dem att driva försäljningen av produkter som inträde och korterbjudanden  online, utöver stärkandet av nöjesparkens varumärke som “the place to be”.

Robin Hallgren från på The Amazing Society började då ett nära samarbete med Joanna Hammar från Gröna Lund kring detta, och man bestämde sig tillsammans för att ändra tillvägagångssättet för Gröna Lunds sociala kampanjer.

Läs mer: DA-podden: Marknadsavdelningen är hetare än någonsin

Från att främst ha haft fokus på säsongsbetonade, breda kampanjer så har man nu delat upp dem för att i olika perspektiv beroende på målgrupp. TAS menar på att en avgörande faktor för framgång är rätt mix av budskap i rätt kanal, till rätt målgrupp och vid rätt tillfälle.

Dagensanalys.se har bett Robin Hallgren att svara på några frågor kring denna framgång.

Kan du berätta mer om analysen bakom framgången?

Gröna lund har ett brett utbud och därför olika värde för olika målgrupper. Vi nyttjade mycket insikter från Facebook och Instagrams databas för att vi skulle förstå drivkrafterna bakom Gröna Lunds olika målgruppers beteenden. Det gjorde att vi hade ett starkt underlag för att skapa rätt kampanjplan.

Hur förklarade ni för kunden att ni ville jobba på det sättet?

Vi visade på hur detaljerade vi kan vara när vi ”mejslar” fram målgrupper på sociala nätverk, vad kostnader blir per kontakt samt att kunden kunde får en extremt bra mätbarhet i sina egna ägda kanaler med mätbar ROI i realtid (på Gröna Lunds webbplats och i deras webshop bland annat)

Har ni tre tips att dela med er av från projektet?

– Tänk på vad konsumenten tycker om, inte vad ni vill berätta.

– Lägg ner tid på att ta fram målgruppsinsikter och skapa kommunikation/kampanjplaner utifrån det.

– Ha bra infrastruktur för mätning så kampanjerna kan optimeras löpande och budget fördelas dit det ger bäst ROI.

Om du också behöver hjälp med att optimera din annonskampanj för att nå rätt målgrupp på nätet ska du klicka här.