Så anställer du de bästa

För den som är duktig på både analysmodeller, affärslogik och teknik finns ingen arbetslöshet. Istället är det arbetsgivarna som slåss om dessa “data science unicorns”, gräddan av arbetskraft.

Den globala management-konsultfirman A.T. Kearney har studerat hur arbetsgivare går till väga för att hitta och locka de anställda som kan göra företaget riktigt framgångsrikt. Viktigast är att inse att det nästan inte finns några personer som är riktigt bra på alla de tre önskeområdena och därför inte lägga onödigt mycket tid på att hitta dem. Istället satsar de smartaste företagen på internutbildning inom det eller de områden som den nyanställde inte redan behärskar till fullo.

Att låta anställda byta jobb internt i företaget är också ett framgångsrecept. Genom att pröva sig fram hittar den nya talangen förr eller senare det som passar hen bäst och på vägen korsbefruktar människor med olika kompetens varandra. Nära kontakter med universitet och högskolor är också något som framgångsrika företag odlar.

Läs mer om studien och hur du ska tänka kring anställningar här.