Ryktet var sant – Spotify lanserar en videotjänst

Musikjätten Spotify meddelande under en presskonferens att de ska även börja visa strömmande video från kanaler som ABC, ESPN, BBC, NBC, MTV, Fusion, Maker Studios och TED.

Redan nästa månad ska det gå att ladda hem den nya versionen av Spotify berättade Daniel Ek till pressen i New York.

Det blir tyvärr inga filmer som exempelvis Netflix erbjuder utan tjänsten kommer till en början visa kortare klipp. Fast den goda nyheten är att klippen kan ses av både gratiskunder och betalande.

https://youtu.be/N_tsgbQt42Q

Det är ett smart drag av Spotify att känna sig för på marknaden innan de drar igång video på full skala. Med korta videoklipp kan de lära sig massor om vad vi vill se, hur vi vill se det och mer utan att belasta företaget tekniskt. Strategin kommer även ge Spotify lite andrum så att de kan sluta fler avtal med innehållsleverantörer.

För Spotify är videoaffären ett måste för att få fart på intäkterna. Musikbranschen är inte den lättaste branschen att handskas med vilket bland annat Taylor Swift visade när hon pekade finger åt Spotify och gick sin väg. Med video finns det en större intäktspotential och aktörer, med Netflix vägvisning, förstår att pengarna kan fördelas på ett rättvist sätt.

Om du vill fördjupa dig mer i Spotifys nya funktioner ska du klicka här.

Bild: The Verge