Rykte: Snart ska du kunna skicka pengar till dina kompisar via Facebook

Det har länge spekulerats i när och hur användare ska kunna skicka pengar till varandra via Facebooks olika plattformar. Senaste ryktet handlar om en kryptovaluta.

Om du använder WhatsApp eller Messenger är det såklart smidigt om du kan skicka pengar till vänner eller företag. I stora delar av världen är WhatsApp ett måste om du driver ett litet företag i andra länder är det Messenger som gäller.

För att kunna skicka pengar till varandra behövs det ett säkert system och en gemensam form av valuta. Därför spekuleras det nu i att Facebook håller på att utveckla en egen kryptovaluta.

Enligt New York Times ska Facebooks kryptovaluta rullas ut någon gång under första halvan av 2019. Men som vi skriver ovan har dessa rykten plaskat runt i ankdammen tidigare.

Men visst vore det great om Facebook faktiskt lyckades med bedriften. När de ändå håller på tycker jag att de ska bli en bank och lansera kort i anslutning till ett konto. Skapa ett gränslöst banksystem baserat på en säker kryptovaluta. Det skulle få världens regeringar att trilla av stolen.