Vi har stängt från 1 april 2020
Keymetrics

Rundabordssamtal med Alan Trefler CEO och grundare av Pega

Alan Trefler är en otroligt sympatisk chef som uppenbart har skapat en fin arbetsmiljö där alla medarbetare alltid har ett genuint leende stort och intresse för alla deltagare i event.

Jag fick möjligheten att sitta med Alan Trefler och ställa frågor till honom tillsammans med några andra journalister. Alan Trefler började med att skoja på ett ödmjukt sätt och säga att han är CEO just nu, vilket väckte frågor om Pega är på väg att säljas. Alan Trefler skrattade och bjöd på en anekdot när SalesForce hade approcherat Pega som hade läckt, han var inte intresserad att sälja sitt livsverk.

Alan Trefler grundade företaget för ca 35 år sedan och det har vuxit organiskt med sina kunder. Pegas historiska styrkor är att de har varit bra på att bygga effektiva processer, detta har de nu lyckats skala upp med att lägga sina tjänster i molnet och koppla på AI och robotar som snabbar på alla processer. Just nu ligger fokus på att skapa snyggare och enklare användargränssnitt för att förenkla och optimera arbetet för alla som använder Pega.

Man kopplar ihop automatisering med analytics, AI och robotar för så att man snabbt och enkelt kan öka effektiviteten i alla system. Det ligger just nu på agendan att optimera och förbättra alla processer. Pega har under dessa fyra dagar lanserat flera smarta tjänster som hjälper och förenklar arbetet för användarna.

Robotar och AI med en evolution kopplat till automatisering tillsammans med en stark historia med att bygga smarta processer gör att Pega idag ligger i framkant med att hjälpa företag med sin digitala transformation. Denna omställning hjälper i sin tur företagen att skapa bättre och smartare kundresor, där man använder data kopplat till AI som automatiserar komplicerade processer.

För många företag som har haft strukturer som tagit veckor att får fram lösningar, kan nu robotar utföra från Pega på minuter.

Sammanfattningsvis vill jag säga att Pega upplevs som ett ödmjukt företag med glimten i ögat med produkter och tjänster i framkant.

PS! Alan Trefler är en mycket smart person med en stark passion för schack och han brukar hålla spel vid liv med flera personer samtidigt och vinna de flesta av dem. Om man tittar på Pega-logo kan man se att den har en koppling till Alan Treflers passion för schack.

Den 1 april 2020 släckte vi lampan här på Dagens Analys.