Ruffle – den “anonyma” appen som ska konkurrera med Snapchat

Den nya appen Ruffle ska – med hjälp av pixlade bilder – göra det möjligt att anonymt skicka bilder till (typ) helt okända människor. Tanken är att göra ett anonymt Snapchat.

Frågan är förstås hur anonymt det hela är, då Ruffle ändå kräver att man har den mottagarens telefonnummer. Nu är det inte alltid helt svårt att hitta sådant, förstås.

När man väl får en bild så kommer den först att vara pixlad, och det är enbart du som bestämmer om du vill avpixla den. I dessa tider kan det onekligen vara en viktig funktion för alla appar som sysslar med bilddelning.

Om någon visar sig vara alltför intresserad av att upprepade gånger skicka bilder på sådant du verkligen inte vill avpixla så kan man blockera ett telefonnummer, och därmed alla användare som är kopplade till den.

Huruvida den nya appen kommer att bli det nya heta på skolgårdar och arbetsplatser i framtiden återstår att se, men möjligheterna att skicka oansvariga bilder till varandras mobiler har sällan varit så många som nu. Vad kan möjligtvis gå fel?

Appen finns i alla fall tillgänglig till både Android och iOS.