Rocka sockorna tar Sverige med storm

Nathea som är tio år vill utmana alla skolor och arbetsplatser att hylla våra olikheter. Hon valde att kalla kampanjen Rocka Sockorna och visa sitt stöd genom att idag ha olika strumpor på fötterna. Det är nämligen så att hennes syster har downs syndrom.

rockasockorna

När Nathea via sin mamma startade Facebookgruppen Rocka Sockorna tänkte hon nog aldrig att det skulle få ett sådant enormt genomslag. Över 270.000 personer har gått med i gruppen och på Facebook ser man statusuppdatering efter statusuppdatering på personer som bär olika strumpor. En sökning på Google ger 125.000 träffar.

11075291_894597497230263_7542374058673416223_n

Till och med svenska damlandslaget i handboll har alla olika strumpor på sig idag när de spelar mot Tyskland.

svenska_damlandslsaget

Så här skriver Nathea på sin Facebooksida:

Jag heter Nathea och jag vill utmana alla skolor och alla arbetsplatser (och alla andra som vill)! Hjälp mig visa att det är bra att vara annorlunda! Fredagen 20 mars vill jag att vi ska hjälpas åt att hylla våra olikheter. Jag vill att andra också ska förstå hur roligt det är med annorlunda.

Jag är tio år och min storasyster Noelle har downs syndrom. Min syster är annorlunda. Och hon är världens bästa storasyster. Jag är stolt över Noelle, hon är rolig. Jag blir ledsen när jag hör fula ord om andra människor.

Nu gör vi skolan och världen mer färgglad och mer kärleksfull!
Hjälp mig göra den här skoldagen till en rolig dag full av färger!
Hjälp mig fylla FB och Instagram med fötter i regnbågens alla färger!
Dra på dig olika sockor du också och dela detta till alla du känner!