Retargeting – Retarded Marketing

I princip alla företag där jag har varit inne på deras hemsida förföljer mig på nätet med idiotiska erbjudanden som jag inte är intresserad av. Oavsett om jag har besökt en konkurrent eller om jag har köpt något på nätet blir jag stalkad på nätet av dessa företag. Jag kommer garanterat inte köpa av värsta konkurrenten och jag kommer definitivt inte köpa samma tvättmaskin eller resa till Paris när jag precis har köpt dem.
Detta måste vara den typ av annonsering som är mest skadligt för varumärket. Nu förespråkar många retargeting då det konverterar och man får bra ROI. Men jag blir inte sugen på att byta jobb till värsta konkurrenten då de förföljer mig på nätet, snarare tvärt om – jag berättar gärna högt och brett om att de är fullkomliga idioter och inte fattar någonting om digital marknadsföring.
Sen har vi alla dessa dårar som månader efter att jag har köpt något försöker sälja EXAKT samma produkter till mig. Allvarligt, jag behöver inte en tvättmaskin till, en räcker jag lovar. Sen har vi den där resan till Paris som jag har bokat, ni försöker sälja exakt samma resa som jag har köpt och dessutom inte har kommit iväg på, hur tänkte ni nu?
Nej nu får de vara nog. Jag går till AdBlock Plus och gör slag i saken och laddar ned en reklamblockerare så att jag slipper dessa dumheter från personer som inte kan hantera verktygen som de sitter i och köper annonser på nätet.