Resan mot ett digitalt hem – Philips lanserar Hue Sync

Idag lanserar Signify (tidigare Philips Lighting) den nya funktionen Hue Sync, som uppges vara ett “surroundsystem för ögonen”. Genom att synka dina hue-lampor med musik, film eller spel kommer nämligen ljuset i rummet att anpassas efter vad som visas eller spelas. På så sätt menar Signify att man skapar en helt ny typ av immersiv upplevelse.

Här kan du läsa alla tidigare artiklar om Resan mot ett digitalt hem

Då systemet är helt nyligen lanserat har vi inte hunnit med något utförligare test, men lita på att detta står högt upp på listan över saker vi ska testa i Digitala hem-serien. Enligt den pressrelease vi fått kommer Hue Sync kunna öka lampornas belysning vid explosioner på skärmen, eller imitera den orange-lila ljuset i en solnedgång samtidigt som samma solnedgång visas på din TV. Du väljer själv vad det är för typ av media du spelar upp; Audio, Video eller Gaming, och därefter anpassas belysningen.

Signify har även skapat ett samarbete med Disney Music Group. Tillsammans har de synkat a cappella gruppen DCappellas nya musikprojekt till Hues belysning. Det nya projektet är en nyproducerade 360-graders musikvideon till låten “Immortals” som var del av filmmusiken till den animerade filmen “Big Hero 6”. Du kan se deras video här!

Vad gäller att synka ljuset med musik har Hue Sync möjlighet att låta belysningen förändras i takt med musiken som spelas. Det går dessutom att ställa in hur intensiv synkningen är genom att välja en av fyra olika nivåer; Subtle, Moderate, High och Intense. Signify menar att nivån Subtle passar bättre med mjuk ambience-musik, medan intense passar bättre till rock och dansmusik.

Andra delar i serien:

Första stegen

Så beställer du din Amazon Echo

Att leva med Alexa

Dessa skills vill du ha till din Alexa

Belysning från Philips

Intervju med Philips Lightings kommersiella chef i Norden

Smarta routers från Linksys

Skydda ditt hem mot oönskade intrång

Lampor och eluttag från Osram/Ledvance

Skydda ditt hem mot oönskade intrång

Här hittar du alla smarta prylar