Reklamblockering på operatörsnivå och önskan om nya innovationer

Reklamblockeringen har äntligen uppmärksammats i ledningen hos flera publicister. Det som en gång var “intressant” är nu kritiskt. Här samlar vi senaste nytt inom reklamblockering.

En intressant nyhet som dök upp i veckan är att operatören Digicel tänker blockera annonser på operatörsnivå. De har slagit ihop två iakttagelser. Den första är att deras kunder inte vill se annonser på nätet och den andra att annonser kostar pengar i form av bredband.

Läs mer om Digicel här

En annan intressant nyhet är denna debattartikel som vill ta fast på att annonsörer och publicister får skylla sig själva i att de har hamnat där de nu är med reklamblockerare. Istället borde vi fokusera på att återuppfinna reklamen så att den blir delbar och intressant.

Läs debattartikeln här

Världsorganisationen IAB har samlat sina mest erfarna och kunniga för att råda bot på det växande problemet med reklamblockerare. En av lösningarna är att förse sina medlemmar med ett script som ska upplysa webbplatser att besökare har en reklamblockerare aktiverad. Med scriptet kan webbplatser publicera ett budskap på sin webbplats och be sina besökare att stänga av tillägget, så att de kan få sina annonspengar.

Läs mer om scriptet här