Reklamblockeraren som installeras på din router är annonsbranschens värsta mardröm

Nu behöver du inte längre ladda ned en reklamblockerare till din dator, mobil eller surfplatta. En ny lösning gör det möjligt att blockera all reklam redan i din router. En mardröm för annonsbranschen.

Eftersom merparten av internetanvändarna har mer än en enhet när de surfar på nätet kan det vara struligt att ladda ned en reklamblockerare som Adblock till mobilen, plattan och din dator. Och hur gör du med Chromecast, AppleTV och alla andra prylar som är uppkopplade mot nätet? Svaret är en reklamblockerare i din router.

Alla enheter som kopplar upp sig till det trådlösa nätet, som är din router, får aldrig se reklamen, eftersom routern redan blockerat alla annonser, banners och reklamklipp.

Än så länge är det inte så populärt att blockera reklam på routern, men det kommer smygandes. Så var inte förvånad om du redan nästa år läser att “30 procent av alla internetanvändare använder router-blockering”.

Svaret för medier som lever på annonser blir att öka visningarna för de som inte blockerar eller börja sätta upp betalväggar för de som undviker annonserna. Ett annat alternativ är ju också att börja visa kontextuell reklam som användarna är intresserade av. Men den affärslogiken verkar idag vara väldigt långt borta.