Reklamblockeraren Adblock Plus snart till din iPhone

Företaget bakom Adblock Plus har sagt i ett uttalande att de tänker satsa på mobilt i år. Det betyder att vi kommer få se fler lösningar där man kan blockera annonser från att visas i mobilen.

En lösning till iOS är en helt egen webbläsare som filtrerar bort annonser. Det finns redan olika lösningar till Google Android så Apples produkter är sista pusselbiten för Adblock Plus.

Det finns redan några reklamfria webbläsare att ladda ned på Apple Store, men dessa är inte officiella Adblock Plus.

“We will have a product announcement for iOS. Mobile is a huge focus for us this year.” sa nyligen Till Faida som är grundare och VD på Adblock Plus till Adweek.

Läs också: Våra samlade artiklar om reklamblockerare

Han säger också att de flesta användare förstår att webbplatser behöver sina annonsintäkter, de vill bara att inte ge stöd till de annonser som irriterar och är “intrusive”.

Nog för att Apple iPhone har 40 procent av marknaden så är det ändå Google med sin Chrome som ska vara mest oroad för Adblock Plus framfarter. Om de lyckas lansera sin webbläsare finns det en enorm potential att den blir framgångsrik. Bara i Sverige surfar över 25 procent av alla internetanvändare med Adblock Plus i sin webbläsare.