Redeploy i samarbete med Jetshop – migrering till molnet på rekordtid

Efter att ha flyttat över all funktionalitet och alla servers på väldigt kort tid, sett till att samtidigt ha behövt återskapa vissa tekniska miljöer, har Redeploy framgångsrikt kunnat hjälpa Jetshop flytta över både Jetshop Commerce och Jetshop Flight till Microsoft Azure på bara sex månader, detta också tack vare Microsofts AMMP program. Att samarbeta med Redeploy i just detta projektet har gått hand i hand med Jetshops långsiktiga planer på att expandera internationellt och accelerera upp produktutvecklingen. Redeploy och Microsoft Azure, världens ledande molntjänst, kommer att fortsätta vara en central punkt för Jetshops framgångshistoria framöver.

“Genom att investera i Redeploy och Microsoft Azure kan vi nu garantera en säkrare, bättre presterande och mer funktionell produkt till våra kunder. På Jetshop prioriterar vi pålitlig prestanda och vårt samarbete med Redeploy möjliggör för oss att använda de mest moderna, skalbara och användarvänliga IaaS, PaaS och SaaS-lösningarna för att optimera shoppingupplevelsen för våra kunder”, säger Fredrik Hedblom, CEO på Jetshop.

Efter att Redeploy har implementerat Microsoft Azure har Jetshop nu möjlighet att obegränsat skala upp och expandera internationellt, helt och hållet utan långdragna processer som annars är vanligt förekommande inom industrin. Redeploy löste snabbt och effektivt flera tekniska utmaningar som krävdes för att Jetshop skulle kunna optimera prestanda och skalbarhet inom företaget. Detta inkluderade att fastställa ett lagringsutrymme stort nog för att säkert lagra 30 miljoner produktbilder med utmärka laddningstider, att fullända prestandan för foto- och videokonverteringar, samt optimera ett antal system i Azure Kubernetes.

Redeploy hjälpte Jetshop att gå över från OnPrem VM till Azure VM, OnPrem Kubernetes till Azure Kubernetes Service och gjorde om plattformen i appen från OnPrem VM till AKS containers på rekordtid.

“Jetshop har en ambitiös produktutvecklingsplan och en skarp vision. Vi är extremt glada över att Redeploy och Microsoft Azure kommer att spela en viktig roll i deras framtida tillväxt och expansion. Samtidigt som det var både utmanande och belönande att implementera förändringarna på bara ett par månader är vi stolta över att vi kunnat hålla vad vi utlovat. Med Microsoft Azure på plats väntar vi med spänning på att se Jetshop ta sig an stora shoppingevents som Black Friday och såklart julledigheten i december”, säger Lars Linderoth, CEO på Redeploy.