Reddit lanserar officiell mobilapp – lovar månatliga uppdateringar

Efter lång väntan bland många Reddit-fans, så kommer så sociala mediesidans egna, officiella app för Android och iOS. Denna app kommer nu att ersätta den tidigare, halvofficiella tredjepartsappen Alien Blue.

Målet var, enligt Reddit, att faktiskt uppgradera Alien Blue, som man köpte upp 2014, till en officiell produkt. Men trots detta visade det sig, enligt Reddits utvecklare, lättare att bygga åtminstone iOS-appen från grunden istället för Alien Blues existerande kod.

Läs mer: Reddit lanserar dokumentärserie

Den nya koden ska också vara lättare att uppdatera och faktum är att man ämnar lansera nya uppdateringar och funktioner minst en gång i månaden, enligt uttalanden till TechCrunch.

Mycket av detta ligger i att Reddit numera vet att minst hälften av deras användare surfar via mobilen – något som gör det extra viktigt att satsa på en gedigen upplevelse för dessa.

Nu tänker Reddit inte stänga ner alla tredjepartslösningar – man räknar helt enkelt med att den egna produkten ändå kommer att vara den mest nedladdade och använda, i synnerhet när Alien Blue nu alltså läggs ner. “En egen Reddit-app för Android och iOS – i synnerhet en som är så snabb  – kommer att förstöra många människors produktivitet. Och jag är okej med det”, säger Alexis Ohanian, en av Reddits grundare på ett typiskt Reddit-vis.