Reddit lanserar dokumentärserie

Internets kanske mest sociala nyhetssajt gör en serie om teknologin i vår vardag – i ett försök att blidka kritik och gångna skandaler.

Reddit, ett socialt nyhetscommunity med miljontals läsare och användare världen över, har på senare tid fått mycket kritik för sin brist i hantering av näthat. Denna sommar har också sett en del kontroversiella avsked av anställda och användaruppror. Nyligen lanserade man den egna Youtubekanalen för nyheter, kallad “Upvoted“, i ett försök att strama till verksamheten.

Läs mer: Reddit ska bli nyheter på riktigt

Med den nya serien kallad “Cyborg Nation”, så vill man fortsätta satsningen på en seriösare och trevligare sida. I sex stycken avsnitt ska man följa forskare och vanliga människor, för att se hur de använder teknologi för att förbättra sitt liv och sina arbeten. De ansvariga för serien – skapad bland annat i samarbete med nyhetssidan “Wired” – vill väcka frågor kring hur teknologi kommer att förändra vår framtid.

Serien ska sändas på bland annat “Wired”, Reddits egen Youtubekanal “Upvoted”, och Apple TV. Du kan spana in lite mer information om serien första avsnitt på “Upvoted” här.