Redaktionell utvecklingschef ska driva Aller medias digitala offensiv vidare

Aller media inrättar en ny tjänst som ska ansvara för den växande digitaliseringen av företagets varumärken samt organisation och affär.

Företaget tillsätter Jens Stenberg, som idag arbetar inom koncernen, som redaktionell utvecklingschef.

Aller media har nyligen lanserat sin första digitala prenumerationstjänst, Svensk Dam Plus, och fler kommer under 2019. Samtidigt växer den digitala affären snabbt kring befintliga sajter som ELLE och Femina och företaget kommer framöver att stärka satsningarna på andra digitala format och medieslag, exempelvis ljud och video.

– De senaste åren har våra varumärken kraftigt ökat sitt digitala genomslag. Nu ser jag fram emot att ytterligare utveckla förutsättningarna för vårt kvalitetsinnehåll att nå ut i digitala kanaler. Nu vill vi etablera ett online first workflow inom hela Aller media, säger Jens Stenberg, tillträdande redaktionell utvecklingschef på Aller media.

De senaste tre åren har Jens Stenberg, i rollen som digital innehållschef, ansvarat för att bygga upp Aller medias digitala redaktioner i Stockholm och Malmö. Dessförinnan var han chefredaktör på Café och cafe.se.

– Jens Stenberg har helt rätt erfarenhet för att fortsätta driva vår digitala omställning. Han har 15 års publicistisk erfarenhet som chefredaktör, digital spetskompetens och en mycket god kunskap om såväl Aller medias innehåll som vår affär. I sin nya roll kommer han att jobba övergripande med alla våra varumärken, i såväl strategiska som operativa och organisatoriska frågor. Detta för att optimera vårt innehåll, vårt arbetsflöde och vår digitala affär, säger Martin Kroon, publicistisk direktör på Aller media.