Här är världens mest omtalade dataspel som kommer att dra in miljarder

Om du inte spelar dataspel så har du säkert missat nyheten, men sprillans nya Red Dead Redemption 2 hyllas redan som världens bästa spel. Tänk att du är en Cowboy i Vilda Västern där du kan göra nästan allt och i grafiska miljöer som är sinnessjukt snygga.

Spelet lanserades den 26 oktober till PS4 och XBox av skaparna bakom Grand Theft Auto 5 och RDR.

Unga som gamla kommer att sitta fängslade framför sin spelkonsoll med Red Dead Redemption 2. Alla kommer att vilja vara en Cowboy, och för några av oss är det inte första gången.

Att unga män spelar spel över internet är kanske ingen nyhet för många. Men i äldre åldersgrupper ändras bilden. Bland 36–45-åringar är det lika många kvinnor som män som spelar och över 45 år så är det vanligare att kvinnor spelar än att män gör det. Att spela över internet har ökat de senaste tio åren från 37 till 61 procent.

Vilda djur, farliga rånare, enorma landskap, små detaljer, kittlande upplevelser och mer hittar du i årtiondets spel.

Så, varför tar jag upp det här? Vill helt enkelt att även vi kontorsnissor och nissar ska ha koll på vad resten av världen väntat på – dataspelet som kommer att krossa alla andra dataspel och vara årets julklapp för gamers. Marknadsföringen bakom spelet har varit genialisk. Först små teasers för att sen låta hardcore gamers få testa och släppa korta walk-throughs så att målgruppen nästan trillar av stolen. Om du behövde stå i kö utanför Webhallen på Sveavägen i Stockholm för att köpa spelet skulle kön ringla sig bort till Kaknästornet. Ingen iPhone kan mäta sig med det här. Tur att du kan istället sitta lugnt hemma i soffan och köpa spelet via din spelkonsoll.

Bara spana in det här klippet från spelet:

Just ny kryllar Youtube av spelgenomgångar, reviews och förväntan. De som fått tag i spelet i förtid gottar sig och de som sitter och tittar på njuter av avund.

Om du vill gräva ned dig i flera detaljer om spelet ska du läsa den här recensionen från FZ.