Readly rullar ut digitala annonser

Nu introducerar magasinappen Readly digitala annonsformatet Readly Ads.

Annonsformatet Readly Ads introduceras till början som ett pilotprojekt i Sverige och kommer under nästa år även lanseras i Tyskland och England. Med hjälp av Readly Ads kan annonsörer lära känna sin målgrupp och få data på hur deras annonser engagerar. Bland annat kan annonsörerna se hur många som har sett annonsen, lästid, om läsaren klickat sig vidare eller om läsaren delar innehållet vidare. Readly Ads ger annonsörer möjlighet att kunna lansera kampanjer snabbare samt att testa olika annonser samtidigt.

Tekniken bakom Readly Ads bygger på maskininlärning, som gör det möjligt att styra annonser utifrån vem läsaren är, vad den gillar att läsa i Readly och hur den reagerat på tidigare annonser. Annonsörer köper garanterade views i en kontrollerad miljö.

Readlys Innehållschef i Sverige, Daniel Hamrin, kommenterar Readly Ads:
“Annonsinvesteringarna i magasin har senaste åren minskat markant ofta på grund av att man inte kunnat mäta sina investeringar i samma utsträckning som digitala medier. Med Readly Ads kan vi vara en del av lösningen genom att visa på den faktiska effekten med magasinsannonsering och med hjälp av data locka tillbaka annonspengar.”

Readly är en digital tjänst som ger användarna obegränsad tillgång till 3 000 + nationella och internationella magasin i en app.