Readly Ads kommer att hanteras av King Street Media i Sverige

King Street Media i samarbete med Readly för att driva nylanserade annonsprodukten Readly Ads på den svenska marknaden.

Readly Ads lanserades 2018 och ska ge nya förutsättningar för traditionell printannonsering, genom att placera den i en digital miljö. På det här sättet får annonsörer möjlighet att, via AI, placera, utvärdera och optimera printannonser digitalt, baserat på önskad målgrupp och prestation.

Flera stora svenska förlag, som Bonnier Magazines & Brands, Aller, Egmont, IDG, Expressens- och Aftonbladets magasin, har avtalat om att upplåta annonsutrymme till Readly Ads.

Digital first är ett av våra tydligaste ledord och vi på Readly vill vi skapa en framtida annonsmarknad som är både relevant för kunden och lönsam för annonsörerna. Genom att ge annonsköparna ett tydligt uppföljningsverktyg har de alla möjligheter att skapa budskap som på riktigt är relevanta för målgruppen. Vi har haft en stor efterfrågan för Readly Ads sen vi lanserade och att få lägga över delar av försäljningen på King Street Media, som både har en god förståelse för framtidens annonsmarknad och ett gott renommé inom branschen, känns tryggt, säger Patrik Brännfors, Head of Global Sales på Readly.

King Street Media kommer att sköta försäljningen av Readly Ads mot byråer och deras kunder i Sverige. Readly Ads har än så länge rullats ut på den svenska marknaden men kommer att rullas ut på fler marknader, såsom Storbritannien och Tyskland, inom en snar framtid.

Readly Ads ändrar förutsättningarna för att annonsera i print. Plötsligt kan vi se exakt hur en tryckt annons faktiskt fungerar i olika miljöer och mot olika målgrupper – något som tidigare inte varit möjligt. Readly Ads är en riktigt bra injektion för printmarknaden och presterar enastående jämfört med andra mediaslag. Readly Ads kompletterar dessutom vår befintliga produktportfölj på ett naturligt sätt och vi ser fram emot att rulla igång samarbetet redan denna vecka, kommenterar Stefan Andersson från King Street Media.