Rapport från Ooyala: färsk forecast om videostreaming och TV-tittande

Januari är den månad när alla experter och artiklar menar att detta kommer att vara året för (fyll i valfritt). Broadcasting och videoföretaget Ooyala har precis släppt sin rapport State of the Broadcast Industry 2016, där de förutspår att det här året kommer bli … mer eller mindre som förra året, bara ännu mer av allt.

Videoinnehåll blev ju supercentralt under 2015, och Ooyala hävdar att mjukvaruföretag och operatörer till sist har varit tvungna att acceptera att streamad video är här för att stanna, och att det kommer påverka alla delar av alla typer av verksamheter.

Rapporten säger vidare att visuellt innehåll (alltså video) har blivit ett format som förväntas finnas och fungera överallt, var som helst och när som helst, utan avbrott. Vi visste redan att traditionell schemalagt TV-tittande inte längre är normen utan att over-the-top-video (OTT) nu är mainstream. Tittarna är splittrade medan plattformarna smälter samman och det kan innebära stora utmaningar för TV-branschen när den nu måste leta efter nya sätt att möta konsumenternas krav på en sömlös upplevelse.

Det är trots allt enkelt, enligt rapporten, att skapa streamat video-innehåll som kan visas på mobila enheter. Oolyala noterar att 30% av nordamerikanska smartphoneanvändare numera ser hela TV-program och 20% ser även filmer på sina smartphones. Det beror på att många människor, särskilt millennials, inte har bredband eller kabelabonnemang i hemmet (förvånande nog). Det leder till att fler och fler konsumerar all sin underhållning, information och nyheter på mobila enheter.

Rapporten innehåller mängder av godis och statistik och du kan ladda ner den i sin helhet här.