Rage Room är julens raket bland upplevelser

När Live it listar årets mest sålda upplevelser hamnar Bodyflights flygupplevelse högst upp. Hotellövernattningar, köra sportbilar och att lösa brevmysterier är andra populära upplevelser bland svenskarna. Årets raket på topplistan över upplevelser köpta inför julen, och i samband med att restriktionerna återigen skärps, är lite mer aggressiv – att slå sönder rum.

Upplevelsebranschen omsätter vanligtvis omkring 155 miljoner om året. Pandemin har utan tvekan haft en stor påverkat på upplevelsebranschen, men under hösten har försäljningen återhämtat sig och ligger nu på samma nivåer som 2019, dvs innan pandemin bröt ut.

– Det är tydligt att vi har ett uppdämt behov av att fylla på med upplevelser i vardagen igen, något som också reflekteras i att evenemangsbiljetten blev årets julklapp. Vi är många som vill träffas och hitta på något kul att göra tillsammans. Kanske är behovet till och med större än tidigare år, säger Stefan Osmund, vd för Live it Group.

Flygupplevelse i topp

När Live it, Sveriges största upplevelseföretag, sammanfattar året ser man att Bodyflight, en flygupplevelse inomhus, är den upplevelse som det sålts mest av i Sverige under 2021.

– Upplevelsen hos Bodyflight är något utöver det vanliga, något unikt, vilket är vad våra kunder säger är viktigt när de köper en upplevelse till sig själva eller för att ge bort i present, säger Stefan Osmund.

Utöver flygupplevelser är hotellövernattningar, att köra sportbilar och middagar på ICEBAR de upplevelser som tar sig in på toppen av listan.

– Att övernattning och upplevelser vi gör tillsammans också syns på topp 10-listan är logisk. Under en lång tid har vi inte kunnat resa utomlands på samma sätt som innan pandemin och många är vi som istället semestrat i Sverige. Det är också lite roligt att se att en digital upplevelse faktiskt är med på vår topplista, säger Stefan Osmund.

Live its mest sålda upplevelser under 2021

De topp tio mest sålda upplevelserna hos Live it under året 2021:

 • BodyFlight
 • Övernattning/weekends på Elite hotell
 • Köra sportbilar
 • Icebar & middag
 • Ost & vinprovning
 • Lyxiga skönhetsbehandlingar (ansiktsbehandlingar, massage etc)
 • Övernattning och spa på Welcome Hotel
 • Pistolskytte
 • Övernattning på Grand Hotell Saltsjöbaden
 • Chokladprovning online
 • Rage room är julens raket

Den upplevelse som klättrat snabbt uppåt på topplistan inför jul är Rage Room. En upplevelse som innebär att man som besökare har sönder saker i ett rum som ett sätt att lätta på stress, få utlopp för frustration eller bara ha roligt.

– Årets absoluta raket är Breaking Points Rage Room som under de senaste månaderna klättrat upp snabbt upp på vår topplista. Det är lite spännande med tanke på produktens karaktär. Vi kan anta att det finns samband med de stressrelaterade effekterna efter en pandemi och att våra kunder uppskattar en upplevelse med en tvist när de köper årets julklappar, säger Stefan Osmund.

Live its mest sålda upplevelser inför julen 2021

De topp tio mest sålda upplevelserna hos Live it från och med Black Week fram till veckan innan jul 2021:

1. BodyFlight
2. Övernattning Elite Hotels
3. Breaking Point: Rage Room
4. Ost- & vinprovning
5. ICEBAR & middag
6. Brevmysterier med Sherlock Holmes
7. VREX Hyper Reality
8. Formel 1-Simulator
9. Sportbilar
10. Pistolskytte