Rabatt på Disney+ i Europa, men Sverige får vänta till i sommar

Disney meddelar att de kommer ge rabatt till alla som skriver upp sig för den nya streamingtjänsten före releasedatumet den 24/3.

Är du sugen på Disney Plus och bor i något av Storbritannien, Irland, Frankrike, Tyskland, Spanien, Italien, Österrike eller Schweiz? Då har du tur! Om du förhandstecknar ett helårsabonnemang för Disney Plus får du nämligen 10€ eller 10£ rabatt, vilket gör priset aningen 59,99 € eller 49,99 £. Även om det är en rabatt på ca 15%, av ett pris som redan ligger kraftigt lägre än exempelvis Netflix, så är det inte i närheten av den rabatt som många i USA fick. Där skapade nämligen Disney avtal med olika stora aktörer, så att deras kunder fick fri tillgång till Disney Plus första året. Ett sådant företag är Verizon, vars kunder nu utgör ca 20% av de som tecknat avtal om Disney Plus. Med andra ord så betalar minst 20% av de 28,6 miljoner människor som redan har tjänsten, inte någonting ännu så länge. Men det ger Disney stora skryt-rättigheter, eftersom man genom dessa rabatter kunde få hela 10 miljoner kunder redan första dygnet som tjänsten öppnade i USA, Kanada och Nederländerna.

I Sverige och Norden kommer vi dock få vänta till sommaren innan Disney Plus lanseras. Detta beror sannolikt på rättighetsproblem, som Disney just nu jobbar på. Man är dock tydlig med att utbudet i olika länder initialt kan komma att skilja sig åt, just på grund av olika avtal som redan existerar. Sannolikt har dock Disney för avsikt att avsluta dessa avtal, och se till att allt går via deras streamingtjänst. En viktig fråga för Sverige blir då vad som händer med Kalle Ankas Jul kl. 15:00 på julafton?

Oaktat det så är det ett rejält utbud som väntar de som tecknar sig för den nya tjänsten, men innehåll från såväl Disney själva som Pixar, Lucasfilm, Marvel och National Geographic. Totalt kan man räkna med 500+ filmer, 7500+ tv-avsnitt, inklusive ensamrätt till alla 30 säsongerna av the Simpsons. Utöver det har Disney redan utlovat mycket nyproducerat material, såväl filmer som tv-serier.

Så för dig som har svårt att ge dig till tåls till i sommar blir det till att flytta till något av de länder där Disney Plus först kommer att lanseras. Kom bara ihåg att teckna ditt abonnemang senast den 23/3 för att få ta del av rabatten.

Funderar du dock på om det är värt att skaffa Disney Plus? Då kanske Jessie kan ge dig lite nya insikter: