Qlik Sense får bra betyg i oberoende underrsökning inom Business Intelligence

BARC (Business Application Research Center) har precis släppt sin årliga rapport om BI och dataanalys. I den presenteras resultatet av världens största kundundersökning inom området.

Det här är första gången Qliks produkt Qlik Sense är med och den visar sig vara väldigt populär bland användarna. Qlik Sense rankas högt inom en mängd kategorier, bland annat

  • Kundnöjdhet
  • Prestanda
  • Visualisering
  • Affärsnytta

– Våra kunder är de mest nöjda kunderna i branschen och Qlik är avgörande för deras affärer. Resultaten i BI Survey 16 visar att Qlik fortsätter att utklassa branschen. Vi fortsätter att leverera och våra kunder uppskattar vår intuitiva, lättanvända och – ibland – beroendeframkallande BI-plattform. Vi på Qlik har alltid varit en förändrande kraft och vi kommer att fortsätta att utmana branschen och vara en viktig partner för våra kunder, säger Qliks vd och koncernchef Lars Björk.

Det är första gången Qlik Sense deltar i studien. Qlik Sense leder 13 kategorier i gruppen för stora internationella BI-leverantörer, exempelvis självbetjäning av beslutsstöd, Data Discovery/visualisering, support, prisvärdhet, prestanda och affärsnytta. QlikView®, Qliks beprövade och marknadsledande lösning för Data Discovery, placeras i topp inom kategorin “övervägs för inköp” i samtliga användargrupper. Det är tredje året i rad som QlikView topprankas i gruppen för stora internationella BI-leverantörer.

 

BI Survey 16 genomförs i år för sextonde året i rad och baseras på enkäter från 3 137 respondenter över hela världen. Respondenterna har svarat på en rad detaljerade frågor om hur de använder olika lösningar inom BI. Studien jämför BI-lösningar i många olika avseenden, inklusive affärsnytta, projektkvalitet, hur villig man är att rekommendera lösningen till andra, kundnöjdhet, kundupplevelse, innovation och flexibilitet. Totalt har 37 produkter eller produktgrupper analyserats. Mer information om undersökningen finns här: www.bi-survey.com