Qlik lanserar Data Catalyst 4.0

Nu lanserar Qlik en uppdatering av sin lösning, Qlik Data Catalyst 4.0. Den nya versionen av lösningen, som tidigare hette Podium Data, ger stöd för enskilda servrar och AWS-baserade arkitekturer.

– Företag i dag letar efter bättre sätt att använda all sin data, oavsett om det är i molnet, en datasjö eller ett traditionellt datalager. Qlik Data Catalyst uppdateras nu för att möta kundernas behov av att kunna hantera data från alla källor. De får en bättre struktur på sin data och kan i förlängningen skapa större affärsvärde, säger Johan Salenstedt, Nordenchef på Qlik.

Många stora företag och organisationer har en infrastruktur och kunskaper som tillåter användning av Hadoop-kluster on-premise, medan andra letar efter en enklare lösning. Qlik Data Catalyst 4.0 ger kunder möjlighet att organisera, kurera och katalogisera data på en enda server utan Hadoop-kluster, för att i stället använda sig av en Linux-instans som hanteras genom HSQL.

Bland flera nya funktioner i Qlik Data Catalyst 4.0 finns kopplingar till Amazons moln, med förbättrat stöd för transienta EMR-kluster och S3, tillsammans med möjligheten att publicera till RDBMS (inklusive Redshift).

Den senaste versionen av Qlik Data Catalyst erbjuder också flera nya funktioner som hjälper användare att få insikter och dra nytta av den befintliga smart data-katalogen.

Datarelationer: Överskådligare och enklare att agera på

· Qlik Data Catalyst erbjuder nu möjligheten att tyda och kategorisera dataelement baserat på datastruktur och kontext genom en ny motor för tolkning av datarelationer.

· Kunder kan även använda företagskataloger eller modellverktyg för att importera datarelationer i dessa verktyg i Qlik Data Catalyst.

Djupare integration med Qlik Analytics Platform

· I tillägg till funktioner som lanserades under hösten 2018 kommer Qlik Data Catalyst att använda datarelationer från både den nya motorn för tolkning av datarelationer samt från andra verktyg när en hel samling av relaterade dataset publiceras med hjälp av ett klick i Qlik Sense. Härigenom kan användare enklare nyttja funktioner som använder sig av Augmented Intelligence och maskininlärning i Qlik Sense i hanteringen av data från Qlik Data Catalyst, vilket förbättrar en användares dataläskunnighet och snabbare leder dem från analys till affärsbeslut.

Front End-användarvänlighet och förbättrad användarupplevelse

· Administratörer får nu bättre överskådlighet och förbättrad kontroll över förberedelser av data, leverans och analysprocesser.