Programmaticföretaget Platform161 får fem miljoner Euro för att expandera

Platform161 som är en ad tech partner för mediebyråer, trading desks, annonsörer och publicister har tagit in fem miljoner Euro i en Serie B-finansieringsrunda från Orion High Tech

Det nya kapitalet kommer användas för att förstärka sina fokusmarknader i Europa, parallellt med att det underlättar expansionen för företagets plattform utanför Central-Europa.

Dessutom kommer plattformens nya funktioner snabbare ut på marknaden för att kunna möta den efterfrågan som finns hos dess kunder.

“Vi är väldigt glada att få Orion High Tech som ny investerare av P161 för att fortsätta med vår internationella tillväxt, positionering och vårt fokus att hjälpa annonsörer samt förmågan att anpassa DSP-tekniken till kunder”, säger Arno Schäfer, VD för Platform161.

Grundaren av Platform161, Marco Kloots, tillägger: “Vi kommer nu ha möjligheten att öka vårt fokus på utvecklingen för varje individuell kund med målet att vara den mest mångsidiga och användbara produkten som behövs, vilket sträcker sig från konkurrenskraftiga e-handelsaktiviteter till centrala branding KPI:er”.