Problem med att hitta din logga på sociala medier? Salesforce Einstein har lösningen

Att söka efter företagets namn eller representanter är ganska lätt på sociala medier, men att söka efter företagets bilder är desto svårare. Nu presenterar Salesforce en lösning.
Om du vill hitta vart er logga syns någonstans i sociala medier kan det vara ett rent helvete att söka upp och kolla överallt. Det har Salesforce tagit fasta på som utvecklat en helt ny ai-baserad (såklart) tjänst, som ska lösa problemet.
Einstein Vision för Social Studio är i dagsläget kompatibelt med Twitter och har följande styrkor:

  • Kunskap om konsumentbeteenden
    • När företag får möjlighet att analysera visuell data får de en ökad förståelse om sina kunder, så att de kan fatta rätt och bättre affärsbeslut. Om en restaurang exempelvis planerar att lägga till en ny rätt på menyn, kan de använda sig av Einstein Vision för Social Studio för att se exempel på bilder på nya mattrender som delas på Twitter av influencers inom mat och dryck.
  • Varumärkesanalys
    • Marknadsförare kan analysera sin varumärkesintegritet, få bättre förståelse för sin räckvidd, samt utvärdera hur effektiva reklamkampanjer i sociala kanaler har varit. Einstein Vision för Social Studio kan snabbt spåra när och hur en varumärkeslogotyp från ett visst evenemang dyker upp i en bild som delats på Twitter. På så sätt kan marknadsförare få en kvantitativ överblick om hur ett varumärke påverkas av att sponsra ett visst evenemang snabbare än någonsin tidigare.
  • Social kundtjänst
    • Marknadsförare kan hålla koll på sociala medier för att förstå var och hur produkter används för att erbjuda en proaktiv social kundtjänst. Om en fordonstillverkare behöver återkalla en felaktig mekanism i handskfacket, kan Einstein Vision för Social Studio hitta exempel på kunder som drabbats genom att analysera bilder som delats på Twitter. Därifrån kan marknadsföringsavdelningen skicka informationen till Salesforce Service Cloud så att kunderna kan kontaktas för att lösa problemet.

Med tiden har ai utvecklats till att numera kunna identifiera bilder och klassa dem efter önskade attribut. Tjänsten för bildsök finns i Salesforce Einstein som är företagets senaste kärleksbarn. Förutom att identifiera hela bilden så kan den artificiella intelligensen även hitta bilder i bilder. Så om er logga syns på en bild som är tagen på en fotbollsmatch så kan Einstein hitta loggan i bilden.
> Här kan du läsa mer