President Obama har “ny” Facebooksida

På President Barack Obamas Facebooksida kan man nu finna nyheten om att… President Obama har en ny, egen Facebooksida. Förvirrande? En aning.

“Hello, Facebook! I finally got my very own page”, skrev den amerikanska presidenten på sin “nya” sida. Denna nyhet har under dagen rapporterats flitigt i många medier, men faktum är att president Obama har haft en sida sedan långt tidigare.

Den nya sidan ska emellertid ses som en ny satsning av den sittande presidenten att öka sin kontakt med de amerikanska medborgarna. Den sedan tidigare bekräftade, officiella sidan startades valåret 2007 och drivs av “Organizing for Action”, en ideell väljarrörelse. Denna sida stannar kvar på Facebook, och kommer även i fortsättningen verka för att engagera gräsrotsrörelser i USA.

Läs mer: Barack Obama väljer Spotify och här är hans spellista

Den nya sidan (President Barack Obama) ska enligt Vita Huset ses som en direktkanal för medborgarna att delta i Presidentämbetets olika frågor. Hur det mer exakt ska skilja sig från den tidigare sidan är ändå lite oklart – en av President Obamas första statusuppdateringar på sin nya sida, där han tar en promenad i parken och talar om klimatförändringar, delades i samma veva ut på den äldre.