Premiär för Europapodden från P1 med Johar Bendjelloul

Tungviktarländerna Frankrike och Tyskland väljer ledare, Storbritannien kastar loss från EU, och förhållandet till supermakten USA är oklarare än på länge. Vilka vägval gör Europas länder, och vad innebär de för oss som bor här? Tisdag 7 februari är det premiär för Europapodden med Johar Bendjelloul. Tillsammans med gäster kommer han följa politiken, debatterna och dramerna under det europeiska supervalåret 2017.
– 2017 är året då den Europatanke vi har vant oss vid kan komma att förändras, säger Johar Bendjelloul.
– Det är otroligt viktigt att förstå vad som händer, och jag ser fram emot att få följa de här frågorna nära och leda diskussionen i podden, säger Johar Bendjelloul.
Europapodden är det senaste tillskottet till P1:s poddar om internationell politik. Under hela förra året kunde lyssnarna följa den dramatiska presidentvalskampanjen i USA tillsammans med programledaren Sara Stenholm, Ekots utrikeschef Ginna Lindberg, Sveriges Radios korrespondenter och främsta USA-kännare. Podden blev en succé och fortsätter under nytt namn som USApodden följa President Trumps första 100 dagar vid makten.
Nu startar P1 Europapodden för att erbjuda specialintresserade lyssnare ännu mer fördjupning i Europafrågor. EU-reportern Susanne Palme och Ekots utrikeskommentator Agneta Ramberg är två av de Sveriges Radio-medarbetare som kommer att höras i podden, tillsammans med Sveriges Radios korrespondenter runt om i Europa.
– Det finns ett sug hos en specialintresserad publik efter att få höra mer om vad som händer i omvärlden. Vi märkte det tydligt när vi startade USA-valpodden och EU-podden förra året. Därför känns det bra att vi fortsätter utveckla det här sättet att rapportera, där publiken möter våra kunniga journalister och korrespondenter på ett nytt sätt, säger Nina Benner som projektleder Europapodden.
Europapodden kommer under hela 2017 släppas varje tisdag kl. 16.30 på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.
Mer info: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=4941