Porren kommer att lansera Virtuell Verklighet

Idag oroar sig hårdvarutillverkarna om deras headsets för virtuell verklighet kommer att ta fart. Samtidigt sitter tonåringarna i sin rum och trånar efter prylarna som låter dem kliva in i porrens värld.

Det var ingen slump att världens mest kända headset för Virtuell Verklighet, Oculus Rift, lanserade sin första produkt samma vecka som världens sjätte största sajt, Pornhub.com, öppnade sin avdelning för VR-porr. Skaparna bakom Oculus Rift och pornhub.com vet att det är porren som kommer att lansera VR in i hemmen.

Nu kan du som läsare tänka “usch vad äckligt och omoraliskt” men faktum är den att det är alltid porren som står bakom alla stora innovationer på nätet. Porren har varit innovationsledare inom onlinebetalningar, HD-bilder, onlinevideo, streaming, annonser och mycket mer. Utan porren hade internet inte kommit så långt som den gjort idag. För i porrens värld är konsumenten villig att testa både det ena och det andra för att komma åt innehållet.

Jag har testat och jag måste säga att första 1 minuten eller så, så tror kroppen att du är där, sedan vänjer den sig men fortfarande coolt. Jag testade berg och dalbana och i början så kändes det som att åka berg och dalbana utan någon säkerhet ståendes. Lite läskigt, men som sagt kroppen vänjer sig.
Jag skulle nog ha köpt efter ha testat den,om det inte vore för att konsument versionen ska snart komma. Bland det första jag skulle testa är givetvis porr.
– Kommentar på Flashback

Så även denna gång kommer porren att bana väg för ny teknik. Genom Virtuell Verklighet kan porrkonsumenten få möjlighet att själv agera inne i porrfilmens värld. Konsumenten blir en del av produktionen och kan styra över händelserna.

Nästa steg blir möjligheten att själv välja avatar som porrkonsumenten vill interagera med. Redan idag finns system som låter dig styra över kändisars ansikten. Med denna teknik kan du själv bestämma vem som ska ingå i din egen porrvärld – grannen, kollegan på jobbet eller varför inte Justin Bieber.

När vi nu har VR-porr, möjligheten att själv skapa avatarer saknas bara en sak – robotics. Det lär dröja några år till men redan idag finns det företag som jobbar på det.